Kamp Süresi

5 gün

Tarih

25 - 30 Ağustos 2024

Eğitmenler

2 eğitmen

Yapay Zeka Destekli Spekülatif Mekan Üretim Atölyesi

(Arkhe'ye geliş 25 Ağustos, ayrılış 30 Ağustos)

Atölyenin amacı, yapay zeka araçlarının mimari tasarımda kullanımı konusunda katılımcıları bilgilendirmek ve özellikle yazıdan görsele (text to image) üretim tabanlı yapay zeka araçlarına odaklanarak üretken yapay zeka araçlarının mimari tasarım ve temsil aşamasına entegrasyonunu sağlamaktır.

Katılımcılar, spekülatif mekân üretimi üzerine denemeler gerçekleştirerek eskiz çizme ve metin yazma becerilerini geliştireceklerdir.

Hedef kitle: Mimarlık öğrencileri, mimarlar ve mimarlıkla ilgilenen herkes.


Genel bilgi: Atölyede; ütopyalar ve distopyaların mimarlık ve kent tahayyüllerinin yazılı, sözlü ve görsel temsilleri arasında geçişli ve sürekli üretim yapay zeka araçlarıyla desteklenerek gerçekleştirilecektir.

Katılımcılar, seçilen ütopya ve distopyaları ele alarak spekülatif mekanlar üreteceklerdir. Atölye, beş aşamalı bir aktivite dizisi içerecektir: seçilen ütopya/distopyanın okunması ve tartışılması,mekansal özelliklerin eskiz ve metin yoluyla ifade edilmesi, senaryonun yeniden yazımı ve storyboard çizimi, belirlenen sekansların yapay zeka ile üretilmesi.(Midjourney kullanılacaktır) ve sekansların bir araya getirilerek sergiye hazırlanması.


Eğitmenler: Can Müezzinoğlu, Gülbin Lekesiz
Kontenjan: 15 kişi

Organizatör:

can.muezzinoglu@ozyegin.edu.tr

gulbin.lekesiz@ozyegin.edu.tr

 

İçerik dışında, başvuru ve kayıtlarla ilgili sorularınız için:

cigdemsahin@nesinkoyleri.org

 

Can Müezzinoğlu

1 programı var

Detaylar

Gülbin Lekesiz

1 programı var

Detaylar

Arkhé Kampüsü

Arkhé Projesi 2014 yılında Nesin Matematik Köyü’nde doğdu; yıllar içinde büyüyerek etkinlik yaptığı mekanlara sığamaz oldu ve 2019'da Matematik Köyü’nün hemen yanındaki bir zeytinliğe taşındı. Şimdi kendi arazimizde, şehrin gürültüsünden uzakta, çalışmak istediğimiz konulara odaklanabildiğimiz ve akademik özgürlüğün kısıtlanmadığı bağımsız bir mekanı kurduk; iyileştirmek ve güzelleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Doğa ile iç içe olan bu zeytinlikte, dersliklerinde uzman eğitmenlerin eşliğinde tartışabileceğimiz, Şirince'nin geleneksel mimarisi ve çevre ile uyumlu bir kampüs inşa ediyoruz. 

ULAŞIM:

OTOBÜSLE: Bulunduğunuz yerden Selçuk’a giden otobüs firmaları olabilir. Yoksa ve otobüsle İzmir’e geliyorsanız, İzmir garajından Selçuk’a minibüsler kalkıyor. Havalimanına da yakın olan Gaziemir’den kalkan/geçen Selçuk minibüsleri de var.

UÇAKLA: İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indikten sonra İZBAN veya HAVAŞ ile Selçuk'a varabilirsiniz. HAVAŞ'ın kalkış saatleri ve ücretleri için buraya tıklayın. (Selçuk'a giden HAVAŞ için Kuşadası otobüsüne binmeniz gerekiyor.)

TRENLE: Havaalanından veya İzmir'in diğer birçok bölgesinden Selçuk’a İZBAN ile de ulaşabilirsiniz. Tepeköy aktarma istasyonunda inip yine indiğiniz yerden kalkan Selçuk trenlerine aktarma yapmanız gerekecek. Sefer saatleri için buraya tıklayın. (Arama yaparken bineceğiniz istasyondan - Tepeköy seferlerine bakıp sonra Tepeköy - Selçuk seferine bakın.)

ÖZEL ARAÇLA: İzmir’e geldikten sonra İzmir-Aydın otoyoluna girerseniz yaklaşık 50 km sonra Torbalı gişelerine ulaşacaksınız. Buradan da yaklaşık 20 km sonra Selçuk gişelerine ulaşacaksınız. Selçuk’un girişindeki ilk kırmızı ışıklardan sola dönerseniz Şirince yoluna girmiş olacaksınız. (Şirince tabelasını da göreceksiniz.)

ŞİRİNCE'YE ULAŞIM: Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00'de. Akşam 20.00'a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. Selçuk’tan Şirince’ye taksiyle ulaşımın ücreti yaklaşık 150 lira. Şirince ile Arkhe arası 800 metre. Yol boyunca tabelalar var. Valizinizi yolun girişindeki Yorgo Restoran’a bırakırsanız 10 dakika yürüyerek Arkhe'ye varabilirsiniz. Biz valizinizi diğer katılımcılarınkiyle birlikte birkaç saat içinde Arkhe'ye getirmiş oluruz.