Kamp Süresi

6 gün

Tarih

24 - 30 Temmuz 2022

Eğitmenler

3 eğitmen

Introduction to Object Oriented Programming with Java

24-30 Temmuz 2022

Günümüz dünyasında kendi alanlarında proje geliştirmenin en büyük zorluklardan birinin teknik alanda yetersizlik olduğunu gördük. Ayrıca lise ve üniversite çağında olup programlama öğrenmek isteyen gençlerin, programlamaya giriş seçeneklerindeki çokluk -ve bu bolluğu bulandıran kalitesizlik- nedeniyle kendilerini geliştirirken sıkıntı yaşadıklarını gözlemledik. Bizler için bu problemlerin temel çözümü dikkatle tasarlanmış, katılımcıların hem derinlemesine hem de kısa zaman içerisinde programlamaya giriş yapmasına yardımcı olabilecek bir yaz programı düzenlemekti. 

Programımızda bir Object-Oriented Programming dili olan Java belirli bir düzeyde öğretilir. Bu programı tamamlayan bir öğrenci, kendi Java projesini tasarlama, yazma ve test etme becerisi kazanır. Programlama bizce temeli anlaşıldığı zaman bireyin kendi tarafından derinlemesine keşfedilmesi gereken bir daldır ve asıl amacımız bu temeli programımız dahilinde olabildiğince iyi oturtmaktır.

Yedi günlük olarak tasarladığımız program, Bilgisayar Mühendisliği bölümünde ilk sene verilen Object-Oriented Programming ve Java konulu derslerin ve College Board tarafından düzenlenen AP Computer Science A sınavının konu içeriklerini kapsamaktadır. Programın sonunda her katılımcının bir grup dahilinde kendi projesini geliştirmiş olması beklenmektedir. Program boyunca öğrencilere sürekli olarak mentorluk imkanı tanınacaktır. Öğrenciler programdan ayrılırken ise gelecekte kendilerini Uygulama/Web geliştiriciliği, Veri Bilimi, Siber Güvenlik gibi alanlarda geliştirmek isteyenlere dijital olarak erişebilecekleri kaynaklar ve öğrenmek için izlenmesi gereken yollar konusunda bilgi verilecektir.

 

Müfredatımız içerisindeki konu başlıkları:   

  • OOP’ye giriş, Kodlama paradigmaları, Java’ya giriş, metodlar.
  • Temel Veri Tipleri
  • Degiskenler
  • Operatörler
  • Kontrol Yapıları If/Else
  • Döngüler
  • Tip donusumleri
  • Sınıflar, Arrayler, Stringler, Unit Testler, Sınıf Kompozisyonu
  • ArrayList Set ve Map Veri Yapilari 
  • Konteyner Sınıflar, Inheritance/Kalıtım
  • Inheritance modelleme
  • Veri tipi dönüştürme
  • Method overriding,
  • Statik ve Dinamik Bağlama
  • Debugging stratejileri,IO
  • Dosya Okuma/Yazma
  • Kalite, Generics, Threadler
  • Kod kalitesi, Stringler, Jenerikler, Threadler
  • Functional Java
  • Javayla Fonksiyonel Programlama

 

Önemli Notlar

Yaz okuluna giriş tarihi 24 Temmuz günüdür. 24 Temmuz Pazar günü, kampüse giriş yapılır ve konaklamalara yerleşilir. İlk ders, 25 Temmuz Pazartesi günü sabah 10:00'dadır. Fiyatlarımıza günlük 3 öğün yemek ve konaklama dahildir.

Ayşe İdil Evci

1 programı var

Bilgisayar
Detaylar

Yiğit Çolakoğlu

1 programı var

Bilgisayar
Detaylar

İpek İşcan

1 programı var

Bilgisayar
Detaylar

Arkhé Köyü

Arkhé Projesi 2014 yılında Nesin Matematik Köyü’nde doğdu; yıllar içinde büyüyerek etkinlik yaptığı mekanlara sığamaz oldu ve 2019'da Matematik Köyü’nün hemen yanındaki bir zeytinliğe taşındı. Şimdi kendi arazimizde, şehrin gürültüsünden uzakta, çalışmak istediğimiz konulara odaklanabildiğimiz ve akademik özgürlüğün kısıtlanmadığı bağımsız bir mekanı kurduk; iyileştirmek ve güzelleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Doğa ile iç içe olan bu zeytinlikte, dersliklerinde uzman eğitmenlerin eşliğinde tartışabileceğimiz, Şirince'nin geleneksel mimarisi ve çevre ile uyumlu bir kampüs inşa ediyoruz. 

ULAŞIM:

OTOBÜSLE: Bulunduğunuz yerden Selçuk’a giden otobüs firmaları olabilir. Yoksa ve otobüsle İzmir’e geliyorsanız, İzmir garajından Selçuk’a minibüsler kalkıyor. Havalimanına da yakın olan Gaziemir’den kalkan/geçen Selçuk minibüsleri de var.

UÇAKLA: İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indikten sonra İZBAN veya HAVAŞ ile Selçuk'a varabilirsiniz. HAVAŞ'ın kalkış saatleri ve ücretleri için buraya tıklayın. (Selçuk'a giden HAVAŞ için Kuşadası otobüsüne binmeniz gerekiyor.)

TRENLE: Havaalanından veya İzmir'in diğer birçok bölgesinden Selçuk’a İZBAN ile de ulaşabilirsiniz. Tepeköy aktarma istasyonunda inip yine indiğiniz yerden kalkan Selçuk trenlerine aktarma yapmanız gerekecek. Sefer saatleri için buraya tıklayın. (Arama yaparken bineceğiniz istasyondan - Tepeköy seferlerine bakıp sonra Tepeköy - Selçuk seferine bakın.)

ÖZEL ARAÇLA: İzmir’e geldikten sonra İzmir-Aydın otoyoluna girerseniz yaklaşık 50 km sonra Torbalı gişelerine ulaşacaksınız. Buradan da yaklaşık 20 km sonra Selçuk gişelerine ulaşacaksınız. Selçuk’un girişindeki ilk kırmızı ışıklardan sola dönerseniz Şirince yoluna girmiş olacaksınız. (Şirince tabelasını da göreceksiniz.)

ŞİRİNCE'YE ULAŞIM: Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00'de. Akşam 20.00'a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. Selçuk’tan Şirince’ye taksiyle ulaşımın ücreti yaklaşık 150 lira. Şirince ile Arkhe arası 800 metre. Yol boyunca tabelalar var. Valizinizi yolun girişindeki Yorgo Restoran’a bırakırsanız 10 dakika yürüyerek Arkhe'ye varabilirsiniz. Biz valizinizi diğer katılımcılarınkiyle birlikte birkaç saat içinde Arkhe'ye getirmiş oluruz.

Yalnız Katılım (Şirince'de bir otel ile anlaşmak isterseniz) 950,00 TL
Koğuş (6-8 Kişilik) 1.950,00 TL
Arkhe Çadırı 1.500,00 TL
Şahsi Çadır 1.400,00 TL