Blokzincir 101
15 Agustos Giriş - 22 Ağustos Çıkış
Genel Bilgi
Blokzincir 101 sınıfı, blokzincir teknolojisini sıfırdan öğrenmek isteyenler için tasarlanmış, Rlay Blockchain Week 2026’nın en temel ama en kritik modüllerinden biridir. Bu sınıf, katılımcıların blokzincirin ne olduğu, neden ortaya çıktığı ve bugün neden bu kadar önemli hale geldiği gibi sorulara sağlam ve anlaşılır cevaplar bulmasını amaçlar.
Eğitim süreci boyunca Bitcoin’in ortaya çıkış hikâyesinden başlayarak blok yapısı, merkeziyetsizlik, konsensüs mekanizmaları, cüzdanlar, ağ yapıları ve temel kripto kavramları detaylı şekilde ele alınır. Amaç sadece teorik bilgi vermek değil, katılımcıların bu alanı doğru bir zihinsel çerçeveyle anlamasını sağlamaktır.
Blokzincir 101, Rlay Blockchain Week kapsamında düzenlenen diğer sınıflarla birlikte ilerler ve hafta boyunca devam eden hackathon süreciyle doğrudan bağlantılıdır. Katılımcılar bu sınıfta edindikleri temel bilgileri, kamp süresince oluşturacakları projelerde aktif şekilde kullanma fırsatı bulur.
Amaç
Bu sınıfın temel amacı, blokzincir dünyasına sağlam bir giriş yapmak ve katılımcılara doğru bir temel kazandırmaktır. Günümüzde blokzincir hakkında çok fazla yüzeysel bilgi dolaşıyor; bu sınıf ise bu karmaşayı ortadan kaldırarak katılımcıların konuyu gerçekten anlamasını hedefler.
Katılımcılar yalnızca kavramları öğrenmekle kalmaz, aynı zamanda bu teknolojinin finans, veri yönetimi ve dijital sahiplik gibi alanlarda nasıl bir dönüşüm yarattığını analiz edebilir hale gelir. Bu sayede, kampın ilerleyen günlerinde Tokenomics ve diğer ileri seviye konuları çok daha bilinçli bir şekilde takip edebilirler.
Ayrıca hackathon süreci boyunca, proje ekiplerinde yer alırken teknik olmayan ama kritik kararları anlayabilen ve katkı sağlayabilen bireyler haline gelmeleri hedeflenir.
Hedef Kitle
Blockchain 101, blokzincir hakkında çok az bilgisi olan veya bilgilerini sağlam bir temele oturtmak isteyen herkes için uygundur. Özellikle üniversite öğrencileri, yeni mezunlar ve Web3 dünyasına nereden başlayacağını bilemeyen katılımcılar için doğru giriş noktasıdır.
Teknik bir geçmişe sahip olma zorunluluğu yoktur. Yazılım bilmeyen katılımcılar da bu sınıfa rahatlıkla katılabilir. Önemli olan merak, öğrenme isteği ve kamp sürecine aktif katılım sağlamaktır.
Eğitmenler ve ders akışı ile ilgili detaylı bilgiler ilerleyen dönemde paylaşılacaktır.
Güncel gelişmeleri takip etmek ve detaylara ulaşmak için X ve Instagram’da @rlayhub hesaplarını inceleyebilir, ayrıca rlayhub.com üzerinden duyuruları takip edebilirsiniz.
İçerik, başvuru ve kayıtlarla ilgili sorularınızı bu maile gönderebilirsiniz.
Arkhé Projesi - Şirince Köyü
Arkhé Projesi 2014 yılında Nesin Matematik Köyü’nde doğdu; yıllar içinde büyüyerek etkinlik yaptığı mekanlara sığamaz oldu ve 2019'da Matematik Köyü’nün hemen yanındaki bir zeytinliğe taşındı. Şimdi kendi arazimizde, şehrin gürültüsünden uzakta, çalışmak istediğimiz konulara odaklanabildiğimiz ve akademik özgürlüğün kısıtlanmadığı bağımsız bir mekanı kurduk; iyileştirmek ve güzelleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Doğa ile iç içe olan bu zeytinlikte, dersliklerinde uzman eğitmenlerin eşliğinde tartışabileceğimiz, Şirince'nin geleneksel mimarisi ve çevre ile uyumlu bir kampüs inşa ediyoruz.
ULAŞIM:
OTOBÜSLE: Bulunduğunuz yerden Selçuk’a giden otobüs firmaları olabilir. Yoksa ve otobüsle İzmir’e geliyorsanız, İzmir garajından Selçuk’a minibüsler kalkıyor. Havalimanına da yakın olan Gaziemir’den kalkan/geçen Selçuk minibüsleri de var.
UÇAKLA: İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indikten sonra İZBAN veya HAVAŞ ile Selçuk'a varabilirsiniz. HAVAŞ'ın kalkış saatleri ve ücretleri için buraya tıklayın. (Selçuk'a giden HAVAŞ için Kuşadası otobüsüne binmeniz gerekiyor.)
TRENLE: Havaalanından veya İzmir'in diğer birçok bölgesinden Selçuk’a İZBAN ile de ulaşabilirsiniz. Tepeköy aktarma istasyonunda inip yine indiğiniz yerden kalkan Selçuk trenlerine aktarma yapmanız gerekecek. Sefer saatleri için buraya tıklayın. (Arama yaparken bineceğiniz istasyondan - Tepeköy seferlerine bakıp sonra Tepeköy - Selçuk seferine bakın.)
ÖZEL ARAÇLA: İzmir’e geldikten sonra İzmir-Aydın otoyoluna girerseniz yaklaşık 50 km sonra Torbalı gişelerine ulaşacaksınız. Buradan da yaklaşık 20 km sonra Selçuk gişelerine ulaşacaksınız. Selçuk’un girişindeki ilk kırmızı ışıklardan sola dönerseniz Şirince yoluna girmiş olacaksınız. (Şirince tabelasını da göreceksiniz.)
ŞİRİNCE'YE ULAŞIM: Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00'de. Akşam 20.00'a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. (Bu saatler yaz tarifesi için geçerlidir, kış tarifesi için bizimle iletişime geçebilirisiniz.)Selçuk’tan Şirince’ye taksiyle ulaşımın ücreti yaklaşık 750 lira. Şirince ile Arkhe arası 800 metre. Yol boyunca tabelalar var. Valizinizi yolun girişindeki Yorgo Restoran’a bırakırsanız 10 dakika yürüyerek Arkhe'ye varabilirsiniz. Biz valizinizi diğer katılımcılarınkiyle birlikte birkaç saat içinde Arkhe'ye getirmiş oluruz.