Kamp Süresi

14 gün

Tarih

13 - 27 Ağustos 2018

Tragedya ve Antik Yunan Kültürü Kampı

Tragedya ve Antik Yunan Kültürü kampı, Arché Projesi olarak son üç yazdır düzenlediğimiz Antik Yunan programlarının bir devamı niteliğinde. 2015 yazında antik çağa geniş bir perspektiften bakmış, Yunan felsefe, tarih ve edebiyatının ana hatlarını incelemiştik. Bunu takip eden iki yaz ise sırasıyla Aristoteles ve Platon’u derinlemesine ele almıştık. Bu yaz, Antik Yunan kültürünün en temel unsurlarından biri olan tragedya geleneğine bir giriş yapacağız. Bu kampa başvurmak için önceki programlara katılmış olmanız şart değil, başvurunuzu tamamladıktan sonra size göndereceğimiz okumaları yapmanız yeterli.

Bu yılki programımızın başlığını özellikle geniş tuttuk, çünkü bu kampı tragedya odaklı, ancak sadece trajik metinleri değil aynı zamanda bunların farklı sanat ve edebiyat formlarıyla etkileşimini ele alan; tragedyayı toplumsal/politik/kültürel bir kurum olarak inceleyen; tragedya kültürünün geçmişini ve geleceğini araştıran bir kamp olarak tasarladık. Kısacası, tragedya metinlerinin kendileri kadar bunların toplumsal rolüne ve bunları günümüzde anlamlandırma çabasına göz atmak istiyoruz. Böylece çok daha geniş yelpazeden bu konuyu inceleyebiliriz, yaratıcılığa ve özgünlüğe yer bırakabiliriz diye umuyoruz. Kamp esnasında işlenecek teorik dersler, seçtiğimiz bazı trajik metinler üzerine yapılacak yakın okumalarla pekiştirilecek.

İki hafta süresince her gün sabah 09:00-12:00 ve öğleden sonra 16:00-20:00 arası toplam yedi saat ders işlenecek. Her iki haftanın Perşembe günleri ve ikinci haftanın Pazar günü ders yapılamayacak. Kampta ders verecek hocalar ve anlatacakları ders başlıkları aşağıdaki gibi. Bu liste gün geçtikçe değişebilir, yeni isimler eklenip ders başlıkları üzerinde oynamalar yapılabilir. Önümüzdeki haftalarda hangi dersin hangi gün işleneceğine dair bir izlenceyi de buraya ekleyeceğiz.

Nesin Matematik Köyü