Kamp Süresi

7 gün

Tarih

22 - 29 Temmuz 2018

Klasik İyonya Arkeolojisi Kampı

Hedef kitle: Başvurular herkese açıktır ancak üniversite ve lise öğrencileri önceliğimizdir.

Seçim: Kişinin kendisini tanıtacağı ve bu kampla neden ilgilendiğini açıklayacağı yaklaşık 300 kelimelik bir yazı.

Konu: Arché Projesi olarak düzenlediğimiz ilk arkeoloji programında konuya çok genel bir perspektiften bakmıştık. Bu programda ise daha derine inebilmek adına içinde bulunacağımız İyonya topraklarının klasik dönemine odaklanacağız. Kampın başlangıç derslerinde arkaik dönemden Roma İmparatorluğu’na kadar geçen süre zarfında bölgenin siyasi ve kültürel tarihiyle ilgili dersler olacak. İlerleyen derslerde İyonya arkeolojisine daha ayrıntılı bakacağız. Bu derslerin yanısıra, işlenen temaları pekiştirmek ve yerinde görmemizi sağlamak adına birtakım arkeolojik mekanlara (antik kentler, müzeler vs.) geziler planladık. Böylece kendimizi sınıflarla sınırlamayıp bölge arkeolojisini yerinde deneyimleyebileceğiz.

Ders içeriklerini konuya uzak olanlara da aşina olanlara da bir şeyler katabilecek ve keyif verecek şekilde ayarlamaya çalıştık. Bununla beraber kampa bir ön hazırlık olarak çeşitli okumalar önereceğiz.

Kampın 7 günlük süresinin 4 gününde köyde dersler olacak, 3 gün ise civardaki mekanlara yapacağımız arkeolojik gezilerle geçecek. Günde yaklaşık 6-8 saat ders işlenecek. Gece vakitlerinde ise farklı temalarda sohbetler, yürüyüş gibi etkinlikler yapacağız.

Hocalarımız:

Elif Koparal (Mimar Sinan GSÜ Arkeoloji)
Oğuz Tekin (Koç Üniversitesi Akmed)
Yaşar Erkan Ersoy (Hitit Üniversitesi Arkeoloji)
Zeynep Çizmeli Öğün (Ankara Üniversitesi DTCF Arkeoloji)

 

Sorularınız için: bilgeka8@gmail.com (Bilge Kağan Yıldız)

Nesin Matematik Köyü