Kamp Süresi

7 gün

Tarih

19 - 26 Ağustos 2021

Eğitmenler

6 eğitmen

Finansal Kalkınma ve Krizler Yaz Okulu

Finansal Kalkınma Yaz Okulunda 17. yüzyılda modern finansın ortaya çıkışından Büyük Buhrana, altın standardından finansal regülasyonlara finansal kalkınmayı yakından inceleyeceğiz. Yaz okulumuz süresince başarılı finansal sistemlerin ortak noktalarını, finansal ve ekonomik krizlerin sebeplerini detaylıca tartışacağız.

Bu Yaz Okulunun sonunda tarihten karşılaştırmalı örnekleri inceleyerek finansal kalkınma ve krizleri daha iyi anlamış olacağız. Bunun yanında katılımcılar finansal sistemlerin ekonomik kalkınma ile olan etkileşimi hakkında bilgi sahibi olacaklar. Ayrıca hep beraber finansal krizlerin nedenlerinin ve neticelerinin, aynı zamanda bu krizlerle başa çıkmanın çeşitli yollarını analiz edeceğiz.

Geliş (19 Ağustos)

1. Gün (20 Ağustos): 

  • Finansın Ekonomik Büyüme için Önemi
  • Kurumların Finans İçindeki Rolü ve Bankaların Devlet Mülkiyetinde Olmasının Etkileri
  • Finansal Piyasalar ve Şirket Değerlemelerine Giriş

2. Gün (21 Ağustos):

  • Tarih Perspektifinde Finansal Kalkınma: Finansal Devrim
  • Altın Standardı ve Keynes

3. Gün (22 Ağustos):

  • Kriz Modelleri ve Finansal İstikrarsızlık
  • Hiperenflasyon, Borç Deflasyonu ve Büyük Buhran

4. Gün (23 Ağustos):

  • Merkez Bankaları ve Kur Düzenlemeleri (Tarihte Son Kredi Mercii ve Kamu Borcunun Rolü, Optimal Para Alanı)

5. Gün (24 Ağustos): 

  • 2008 Finansal Krizi ve Euro Krizi
  • Geleceğin Finansı

Dinlenme Günü (25 Ağustos)

Dönüş (26 Ağustos)

Ünay Tamgaç Tezcan

1 programı var

Detaylar

Özge Öner

1 programı var

Detaylar

Ceyhun Elgin

1 programı var

Detaylar

Enes Özkan

1 programı var

Detaylar

Alper Akalın

1 programı var

Detaylar

Serdar Sayan

4 programı var

Detaylar

Arkhé Kampüsü

Arkhé Projesi 2014 yılında Nesin Matematik Köyü’nde doğdu; yıllar içinde büyüyerek etkinlik yaptığı mekanlara sığamaz oldu ve 2019'da Matematik Köyü’nün hemen yanındaki bir zeytinliğe taşındı. Şimdi kendi arazimizde, şehrin gürültüsünden uzakta, çalışmak istediğimiz konulara odaklanabildiğimiz ve akademik özgürlüğün kısıtlanmadığı bağımsız bir mekanı kurduk; iyileştirmek ve güzelleştirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Doğa ile iç içe olan bu zeytinlikte, dersliklerinde uzman eğitmenlerin eşliğinde tartışabileceğimiz, Şirince'nin geleneksel mimarisi ve çevre ile uyumlu bir kampüs inşa ediyoruz. 

ULAŞIM:

OTOBÜSLE: Bulunduğunuz yerden Selçuk’a giden otobüs firmaları olabilir. Yoksa ve otobüsle İzmir’e geliyorsanız, İzmir garajından Selçuk’a minibüsler kalkıyor. Havalimanına da yakın olan Gaziemir’den kalkan/geçen Selçuk minibüsleri de var.

UÇAKLA: İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na indikten sonra İZBAN veya HAVAŞ ile Selçuk'a varabilirsiniz. HAVAŞ'ın kalkış saatleri ve ücretleri için buraya tıklayın. (Selçuk'a giden HAVAŞ için Kuşadası otobüsüne binmeniz gerekiyor.)

TRENLE: Havaalanından veya İzmir'in diğer birçok bölgesinden Selçuk’a İZBAN ile de ulaşabilirsiniz. Tepeköy aktarma istasyonunda inip yine indiğiniz yerden kalkan Selçuk trenlerine aktarma yapmanız gerekecek. Sefer saatleri için buraya tıklayın. (Arama yaparken bineceğiniz istasyondan - Tepeköy seferlerine bakıp sonra Tepeköy - Selçuk seferine bakın.)

ÖZEL ARAÇLA: İzmir’e geldikten sonra İzmir-Aydın otoyoluna girerseniz yaklaşık 50 km sonra Torbalı gişelerine ulaşacaksınız. Buradan da yaklaşık 20 km sonra Selçuk gişelerine ulaşacaksınız. Selçuk’un girişindeki ilk kırmızı ışıklardan sola dönerseniz Şirince yoluna girmiş olacaksınız. (Şirince tabelasını da göreceksiniz.)

ŞİRİNCE'YE ULAŞIM: Selçuk’tan Şirince’ye ilk minibüs 7:00'de. Akşam 20.00'a kadar her 20 dakikada bir minibüs var. Selçuk’tan Şirince’ye taksiyle ulaşımın ücreti yaklaşık 150 lira. Şirince ile Arkhe arası 800 metre. Yol boyunca tabelalar var. Valizinizi yolun girişindeki Yorgo Restoran’a bırakırsanız 10 dakika yürüyerek Arkhe'ye varabilirsiniz. Biz valizinizi diğer katılımcılarınkiyle birlikte birkaç saat içinde Arkhe'ye getirmiş oluruz.