Yalın Deniz Özcan

https://www.linkedin.com/in/yal%C4%B1n-deniz-%C3%B6zcan-675b0514b/?originalSubdomain=tr

Ege Üniversitesi Sosyoloji Bölümünde lisansını tamamlamıştır. Ege Üniversitesi Kadın Çalışmalarında Yüksek Lisans eğitimi almış ve Dokuz Eylül Müzikoloji Bölümünde Yüksek Lisansını tamamlamıştır. Kültürel Bir Alan Olarak Elektronik Dans Müziği, İzmir Örneği başlıklı yüksek lisans teziyle birlikte ilgili olduğu Batı Müzik tarihinin 20. Yüzyıl sonrası gelişmelerine daha çok odaklanmıştır. Batı müziği, sanat tarihi, kadın edebiyatı, Post-feminist eleştiri temel ilgi alanlarını oluşturmaktadır.  

1992 Samsun doğumlu Yalın Deniz Özcan, piyano çalarak başladığı müzik eğitimine, bateri ve saksafonla devam etti. 2007-2011 yılları arasında TED Polatlı kolejinde lise eğitimini tamamladı. 2012 yılında lisans eğitimi için Ege Üniversitesi kimya bölümüne başladı. 2012-2015 yılları arasında Ege Üniversitesi Tiyatro Topluluğunda (EÜTT); sahne üstünde oyuncu ve müzisyen, sahne altında ise çalıştırıcı ve dramaturji ekibinde aktif görev aldı ve oyunların müziklerini yaptı. Aynı seneler içerisinde 17, 18 ve 19. EÜTT Tiyatro günlerini organize etti. 

2015 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi müzikoloji bölümüne girmek için kimya bölümünü yarıda bıraktı. 2018-2019 yılında Erasmus+ öğrenci değişim programıyla 6 ay boyunca Ljubljana Üniversitesinde eğitim gördü. 2020 senesinde, “2000 Sonrası Türkiye’de Elektronik Müzik Scene” isimli bitirme teziyle lisans eğitimini sonlandırdı. Şu an lisans eğitimini almış olduğu İTÜ TMDK Müzikoloji bölümünde Yüksek Lisan öğrencisi olarak eğitim hayatına devam etmektedir. 

2018-2019 yılları arasında Boğaziçi Caz Korosu, Boğaziçi Gençlik Korosu ve MAGMA Korolarının organizasyon asistanlığını yaptı. 2019 yılında Türkiye ayağını açmış olan Mixmag Türkiye dergisinde bağımsız yazar olarak çalışmaya başladı. Dergide elektronik müzik tarihi üzerine yazıları yayınlandı. 2020 Sónar İstanbul +D’ye “Lahza/Suddenly Exposed” adlı projeyle katılım gösterdi. 2021’de Wiser Media şirketinin kurmuş olduğu “Wiser” isimli yeni nesil sosyal medya platformunda elektronik müzik üzerine kürasyonlar yapmaya başladı.

İstanbul Dasdas'ta sahnelenen "Uyku Nereye Kaçar" adlı çocuk oyunun müzik tasarımını ve "Yağmur, Şnorkel ve Taze Fasülye" adlı kısa filmin final mix'ini yaptı. Çeşitli tiyatro, gösteri ve filmlere müzik yapmaya devam etmektedir. 

Eğitmenlik Yaptığı Programlar

Müzikoloji Kampı

Müzik

12 - 19 Ağustos 2021

Arkhé Projesi - Şirince Köyü

Eğitmenler